Началникът на Националната служба за охрана по закон е длъжен да

...
Началникът на Националната служба за охрана по закон е длъжен да
Коментари Харесай

НСО отговори на кабинета за записите от камерите в МС

Началникът на Националната работа за охрана по закон е задължен да отговори на прокуратурата и да й даде материалите, които е изискала документално. Това обясниха за NOVA от НСО.

 

 

По-рано през днешния ден началникът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова разгласи, че на оперативно съвещание на Министерски съвет единомислещо е признато решение да се отправи предложение до президента за освобождение от служба на началника на НСО бригаден ген. Емил Тонев.

 

 

" Мотивите за това предложение се основават на дейностите на военачалник Тонев - предаване на видеоматериалите от служебните входове на Министерски съвет, което не е направило при нарушение на главните гаранции за сигурност на лицата на територията на Министерски съвет ", добави тя.

 

Бориславова добави, че на територията на Министерски съвет се намира контактна точка, посредством която могат да се подават сигнали за закононарушения непосредствено до Европейската прокуратура. 

 

" Тук има предпазени очевидци, които желаят да подават информация. С предаването на тези видеоматериали се компрометира поверителността, наличността на подателите на сигналите и се заплашват техните права ", сподели още тя.

 

Също по този начин съществуват подозрения за непрозрачно разходване на бюджетни средства от НСО.

 

" Президентът по закон има право да освободи началника на НСО на съображение тежко нарушаване, редовно несъблюдение на служебните отговорности, както и осъществяване на дейности, които накърняват престижа на НСО ", заяви началникът на кабинета на Кирил Петков.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР